Muistathan tarinan Hannusta ja Kertusta jotka joutuivat piparkakkutalon houkuttelemina ilkeän noidan vangeiksi? Ja tuo noita koitti lihoittaa Hannua ja Kerttua jotta olisi tehnyt heistä itselleen maukkaan aterian? No tämä tarina minulle singahti mieleeni kun katselin Big Brotheria jossa Jelena ja Dana valittivat kuinka Katlin koittaa syöttää heidät lihaviksi...

En tiedä miten Jellu ja Dana ovat unohtaneet, mutta kumpikaan heistä ei ollut BB-taloon astuessaan kovin langanlaihoja. Ja he ovat ihan itse ilman kenenkään tuputtamista itse kiskoneet kaloripommeja = siideriä, olutta, sipsejä, suklaata aina kun vain mahdollista. 

Mutta ehkäpä asia on näin: Jellu ja Dana kokevat että eivät ole tarpeeksi kauniita, tarpeeksi hyvävartaloisia (Danahan joskus Big Brotherin alussa kertoi olevansa kateellinen Katlinin ulkonäöstä). Ehkä he ovat ahdistuneita löysästä massasta vatsan ympärillä. Eihän heistä kumpikaan ole mitään sairaalloisen ylipainoisia. Mutta nykymaailma vaatii ja hehkuttaa "ole laiha niin olet kaunis!". Siinä ei muutama ylimääräinen kilo tunnukkaan kovin mukavalta.

Ja mikäpä olisi helpompaa kuin alkaa syyttelemään toista henkilöä omista kiloista.  Varsinkin jos kokee että tämä toinen henkilö on uhkana omalle olemukselle. On niin helppoa julistaa "Kun se Katlin lihottaa minua! Muutenhan minä olisin laiha ja (vääristyneiden) ihanteiden mukainen!). Tuolloin ei tarvitse miettiä että kuinka monta ylimääräistä rasvakiloa onkaan tullut hankittua juomalla sokerista siideriä, syömällä nälkäiseksi jättävää roskaruokaa...

Jelenalla toki on halussaan tuo valittaminen muutenkin. Jelena loihti kauhean shown siitä kuinka Katlin lihottaa häntä syöttämällä jäätelöä, pekonia... Mutta kun tarjolla olisi kevyttä keittoa - joka voisi jopa olla hyväksi linjoille jos hoikistua haluaa, on se vieläkin kamalampaa.