Tänään se sitten on, 090909. Jotenkin erikoisen näköinen päivämäärä. Joku numerologi varmasti osaisi kertoa enemmänkin syväluotaavia katselmuksia noiden numeroiden perusteella. Tai tehdä ennusteita kuinka päivä tulee sujumaan. Itse en niin usko että juuri tämä päivä olisi mitenkään erikoisempi. Päivä siinä missä muutkin, mutta vain erikoisemmalla numerosarjalla varustettu.

Toki tänään on hieno päivä päättää että NYT teen jotain uutta ja ihanaa. Esimerkiksi aloitan uuden harrastuksen, tai siivoan sen vaatekomeron (ehkä itse siivousprosessi ei ole niin houkuttelevaa, mutta lopputuloksena on ihana onnistumisen tunne). 

Ja päivän BB-anti: Nyt ovat jälleen Riitta Väisäset ja kumppanit aloittaneet Suomen nuorista huolehtimisen. Ja mitä tämä huolehtiminen käytännössä onkaan? No TVn ja TV-ohjelmien paheksuntaa lehtien sivuilla ja lööpeissä. Päivitellään kuinka Big Brother antaa nuorille väärää kuvaa ja blaa blaa blaaaaaaaaa.

Mutta mikä on se mystinen vääräkuva? Big Brotherissa juuri näkee sitä oikeaa kuvaa. Eli kuinka aluksi pieni viinan siemailu voi olla mukavaa ja rentouttavaa. Sitten siemaus siemaukselta meno muuttuu sekavammaksi ja tulee tehtyä älyttömyyksiä. Ja kuinka seuraavana aamuna olo ei ole mitä parhain. Jopa muistissa saattaa olla katkoksia edellisen illan tapahtumien osalta.

Totuushan on, Suomessa viinan juonti on jotenkin ihannoitua ja alkoholittomuus on se epänormaali outo tapaus jota pitää perustella ja puolustella. BB näyttää tämän Suomalaisen perinteen: viinaa menee ja menee ja menee vielä hiukan lisääkin. Ei se totuus muuttuisi miksikään jos BBssä vain istuttaisiin ja rukoiltaisiin koko kolme kuukautta. Silloin vain olisi mielenkiintoinen ohjelma vähemmän ja ihmisillä olisi enemmän aikaa juoda viinaa...

Nykyisin TV-ohjelmia syytetään kaikesta. Onhan se helppoa; itse ei tarvitse ottaa vastuuta "TV sen teki, en minä!".